dimecres, 20 de juliol del 2011

Aiguafreda Collformic Matagalls.

Sortida contundent ,de pes, la de aquest disabte 16 de Juliol de 2011, amb l’objectiu de preparar-nos per la Matagalls-Montserrat.

Participants: Dani, Nuri, Lluïsa, Antonia, Eric, Josep, Marina, Mari i Toni.

Comencem amb la sempre emprenyadora matinada agreuada pel poc dormir després de la cursa de la Lluna Plena. Menys mal que a ca’ls Glahn ens sentim millor (què tindrà la casa dels Glahn?).
Sortim sobre les 6 cap Aiguafreda i arribem a prop de les 7.  Un petit esmorzar a un bar que trobem obert (amb bones pastes) i comencem a caminar sobre dos quarts de vuit.
07:30 Anem per pista ampla fins trobar la indicació del GR-5 de Matagalls-Montserrat a l’esquerra. Pugem entre boscos d’alzines i pins trepitjant un sòl de pissarra vermella fins a peus del turó del Tagamanent.
09:00 Ens adrecem cap al Pla de la Calma deixant a nostre esquerra la masia reformada de l’Agustí. El Pla fa honor al seu nom i ens presenta una caminada llarga entre un paisatge molt obert per pista i pocs arbres. Malgrat això, la marxa es fa agradable per la brisa, però comencem a sentir gana i quan arribem a Collformic, respirem alleujats.
12:00 Baixem a la font de Collformic a proveir-nos d’aigua i esmolcem a dalt, un entrepà i fruits secs amb un ví d’Ulldecona (que no de Montroig del Camp, però no tan lluny) que ha portat en Toni a la seva bota nova en la seva GRAN motxila i carregat per les seves castigades espatlles.
12:30 La Nuri, amb els bessons castigats, decideix tornar tranquilament i esperar-nos a Tagamanent. La resta ens enfilem fins al Matagalls. Pugem... el paisatge ja és més sec, poc arbre, molt matoll i herba baixa, fa calor... A mig camí l’Eric es torna, no es troba gens bé i ens esperarà a Collformic.


14:00 Cim del Matagalls, ens fem la foto.  
No parem gaire i baixem per fer el camí de tornada.
Josep i dani s’avançen I baixaràn a la font per aigua.




15:15 Ens retrobem en Collformic amb l’Eric, bevem unes coca-coles i tornem a caminar cap al Pla de la Calma. Es fa molt llarg (els bessons drets d’en Toni van adolorits).Malgrat això tenim sort per que el temps es nubolós i fresc. Per fí albirem la masia de L’Agustí. A la masia Bellver ens retrobem amb la Nuri i fem un petit mos per reposar les forces.
18:00 Comencem la baixada cap a Aiguafreda, deixem a l’esquerra les ruines de la masia de Puig Agut i acabem pel mateix camí d’anada en Aiguafreda.
19:00 Unes cervesetes al poble i agafem els cotxes i cap a casa.
20:00 Ca’ls Glahn i cansats (jo l’estic) . A prop de 42 Km caminant unes 11 hores… No està malament ...
Les fotos de rigor aquí.
Les cifres són aproximades i penso que puc estar equivocat. Indiqueu-me els errors, si us plau, i els corregiré.

3 comentaris:

Gabriel ha dit...

Si hagessis nascut uns anys avans Herodoto, s'hauria dedicat a l'importació d'escaiola.

Ets un crak..kamal (autentik)

Gabriel

ANABEL ha dit...

no hay montaña, ni camino que se os resista "aupa karkamals"

pep ha dit...

Excel·lent Toni , m' agraden les fotos, m' agrade el teu article, i m' agrade el vi d' Ulldecona, ets tan GRAN com la teva motxilla.