dissabte, 31 de març del 2012

Un Poema.


Després de les grans gestes maratonianes i intercalant-ne entre les històries del nostre cronista santboià Josep, us passo una de poemes.
Va d'una recepta d'un llibre que em va regalar una companya del català.
Va acabar el curs de català i com tots sabem, el dia 21 de març passat (equinocci de primavera) va ser el dia mundial de la poesia i vam haver-nos de currar un treball sobre el nostre poeta Carles Riba i preparar-nos per llegir alguns poemes.
A mi se’m va ocórrer fer una poesia amb la recepta que no està malament i per això la penjo als Karkamals i ja em direu.
Com últim aclariment us dic que la meva companya es diu Carmen Trulls i la meva professora Ció.


La Recepta dels PErTOrNS

Quina por i quin nus al coll
si en Riba ha de sentir-me,
com puc d’aquesta sortir-me
i tanmateix seguir viu al món.

Doncs bé, algú m’ha  d’ajudar
potser la Carmen Trulls?
En meva musa es voldrà posar?
Una mà m’ha de donar
un poema m’ha de regalar
bé, si és un llibre tant me fa.

Són els PErTOrNS erre que erre
que en el llibre vaig trobar
una recepta peculiar
de l’ànima nutrient.
Són PETONS  sense erre
els que ara us vull llançar.

Amb permís de l’Escola
que Costa i Llobera es diu,
ara us la vull redactar,
tinc de la Ció les instruccions
i de l’imperatiu faré ús.

Són ingredients principals
els petons,
suavitat i calma en mesura
el respecte i l’amor mai s’han d’oblidar
intuïció, aigua fresca i distensió
un de nou por cuiner o cuinera,
i sal al gust com en tota recepta.

Macereu el respecte dins l’aigua fresca,
durant uns quants dies s’ha d’estar.
Calma, intuïció i suavitat
el temps que calgui,
amb les mans es centrifugaran.
Molta energia obtindreu,
dins la distensió la posareu.
Cada cuiner o cuinera
el seu escollit agafi,
afegiu-lo a la barreja.
Fabriqueu petons de totes les mides
entre els llavis, un pessic de sal
i en un atac de distensió,
oferiu-los PErTOrNS als comensals.
 
I ja teniu petons per torns per a l’àpat
Bon profit,
i sense por, no perdreu la gana.

Toni ,
(recepta de Escola Costa i Llobera).


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb la teva recepta de petons i pertorns,de segur que tots els comensals quedant satisfets,contents i feliços.
probare de cuinar-la i ja et diré el resultat.
Personalment m'agradat molt.
Pertorns molts petons per tots.

MARINA

pep ha dit...

Jo pertorns, vuldria ser el primer de fer petons.
Però pertorns, tu ets el primer, de fer petons.
Un fort petonas, Toni.
M'ha satisfet molt la teva poesia.

Anabel ha dit...

M'he quedat bocabadada, sense paraules ni tan sols per fer un petit comentari, si tot això ho aprens en català no ho deixis, i així tots ho gaudirem.
Molts petons peRtoRns

Asun ha dit...

Me ha gustado mucho.

Asun

Antònia ha dit...

M'encanten els PETRONS I PERTORNS i tot el que peti.

Es una bona recepta! Ho hem de praticar molt sovint!

Antònia

Lluïsa ha dit...

Jo també estic bocabadada!!!.Jo vaig anar a classes de català i tot això no ho vaig apendre o sigui que s' ha de portar a dins.Haurem de fer un recull de tot això que esteu fent històries per un costat i poesies per un altre.
Moltes felicitats i seguiu fent-nos gaudir així.
Molts Pertorns per tots!!!