diumenge, 25 d’octubre del 2015

Matagalls Montserrat 2015 (una altra crònica 1)

Aquest any tenim més d'una crònica. Una la del Josep, el caminant que l'ha sofert i gaudit. Una altra la meva, l'acompanyant que la coneix y que té un punt de vista més extern.

El relat del Josep, més real i emotiu, el podeu llegir clicant aqui.

El meu, ciència-ficció per canviar i una mica llarg. Per aquesta raó la publicaré en dues parts.

 Va haver-hi una vegada.
Portaven temps preparant-ne i havia arribat el moment. El grup, un comando d’elit format per a aquestes missions, afrontava de nou un any més el repte.

Els 4 Fantàstics.
El cap i instigador del projecte: el Comandant Josep McCoy, la tinent d’operacions especials Mari Leela Pérez  i les suboficials Montse Sheena Auzmendi especialista en reconeixement del terreny i Meritxel Starbuck Leela planificadora d’accions d'assalt. La seva missió: Explorar els amplis espais que conformen els planetes i estels situats entre les Galàxies de Matagalls i Montserrat.

La nau interestelar
Com a Ferralla de suport disposarien de la nau intergalàctica FLY-TE-CAUTIVA 8008 VCDi Y MAS de la flota interestelar, aparell de prestacions provades però que no havia participat mai en operacions d’aquesta envergadura.
Seria pilotada pel capità Fernando Teba Kirk, intrèpid i fred conductor en les condicions més extremes i plenament confiat de les possibilitats de la seva màquina. Com assistent de navegació aniria Toni “Spock” Correa expert coneixedor en funcionament del TXEPAS (última generació de GPS), la brúixola, l'aparició de la molsa al nord, i el comportament de les granotes amb el sextant. El capità Fernando T. Kirk assumiria igualment les tasques de seguretat i cuidat mèdic.

La segona línea de força:
Nau de transport en reraguarda amb la Marina, la Lluïsa i el Geroni com a pilot. Donarien suport i ànim al inici i final amb la seva companya.

Inici de la crònica del evento.

Diari de a bord: dia estelar 18-10-2015; Planeta El Brull, galàxia  Collformicon. Sobre el mig dia d'Orió.
S’ultimen els preparatius, es prenen els darrers àpats abans del viatge. Tots comproven les seves armes, Mari Li comprova les seves fibres de titani. Endurides per les moltes batalles sofertes, en ocasions li provoquen dolors insofribles. Les plataformes annexes estan ocupades per més comandos d’elit, navegants solitaris, caçadors de il·lusions i naus de suport que no paren de portar mes lluitadors. Aquest any ha millorat l’organització i el canvi de planeta evita la congestió de naus nodrissa i de combat. Tanmateix, el canvi ha suposat una reducció i finalment seran 81,4 Km llum. Es preveuen uns resultats molt millors.
Em trobo amb el meu amic i gran caçador de il·lusions Pedro Santos, ens intercanviem plans i ens saludem.

Diari de a bord: Hora terràqüia 15:41 Sortida del gran viatge interestelar.
La patrulla comença la primera etapa, viatge còsmic fins al planeta de Aiguafreda. Van equipats amb motxilla protectora contra qualsevol atmosfera invasiva. Els bastons d’última tecnologia els donen més equilibri i la seva il·lusió és la força que els empenya.
La nau nodrissa i la de transport sortim poc desprès i ens teletransportem a Aiguafreda.

Diari de a bord: Hora terràqüia 17:14 Planeta de Aiguafreda.
Hem arribat abans, ens regalem el cos amb unes begudes mentre esperem als navegants.  Venen de tota mena, orígens i  galàxies. Veig vells coneguts d'antics viatges estelars (Carles Guberna i una altra vegada Pedro Santos, amics d'antigues batalles). Deixem les cerveses i venim pels fantàstics. El punt d'acoblament on s’avituallaran en aquesta missió ha variat aquest any i hem d'endarrerir la nostra posició fins que ens xoquem amb ells. Arriben 36 min. llum abans de la previsió del ordenador de a bord. Tot un èxit per a aquesta primera etapa. Venen ràpids, exultants desprès d’haver pres els seus menjars. No paren ni perden res de temps, solament les salutacions. Comprovem que tot va molt bé. La Marina es preocupa pel seu estimat comandant Martí i anima l’equip. El Jeroni plasma a la seva màquina les imatges, i la Lluïsa anima tot el grup.
Els deixem emprenent el seu nou projecte, arribar al planeta Mas Badó ubicat a prop del zenit del coll de Poses. Abans però, enllaçarem en el punt Km 11 de l'òrbita C-1413-B entre Centelles i Sant Feliu de Codines. Connectem els nostres ordinadors; Hora terràqüia prevista d'assemblatge les 20:07.  Després intentarem establir contacte novament en el punt KM 2-3 de la mateixa órbita C-1413-B, hora calculada : 20:57. Si tot funciona segons programa, al planeta Màs Badó aterraran sobre les 21:17, allà es podran recuperar amb els  minerals i material de reposament que els donarà la República Aliada.
Posem en marxa els poderosos motors de nitrogen de nostre FLY-TE-CAUTIVA 8008 VCDi Y MAS (Deu meu, no sé si podrem pagar despesa tan brutal!) i sortim cap l'infinit i més enllà.

Diari de a bord: Hora terràqüia 18:28. Km 11 de l'Òrbita C-1413-B entre Centelles i Sant Feliu de Codines.
La nostra nau ha aterrat mitja hora abans, si ens despistem passen de llarg. Porten un ritme endiablat. Una hora i mitja per sota del previst amb un ritme de 9 min. el kilòmetre.
La  capitana Mari fa  el cor fort, El comandant Martí amb mà de ferro traça la línia a seguir, recta o corba, però sempre a davant. Meritxel una mica aprensiva amb febre oblida però, els seus mals i segueix endavant. No paren casi.
El capità Fernando T. Kirk dona unes tovalles humides al  comandant Josep contra els ferotges mosquits d'aquesta galàxia. El comandant ve per feina, s’eixuga sense pensar-hi, els seus llavis i amb potent veu exclama un ... Collons què mal gust!!!  Continuen i nosaltres tornem a encendre els nostres motors i ens posem en marxa.

Diari de a bord: Hora terràqüia 20:00. Km 2-3 de l'Òrbita C-1413-B entre Centelles i Sant Feliu de Codines. 
Portem temps esperant. En aquest punt de l’òrbita, aprofitant una nebulosa d’asteroides, anteriors civilitzacions marcianes van terraformar una colònia, el van dir Sant Quirze. Van sembrar bosc a la roca i van enllaçar els petits astres amb ciment i asfalt. Van construir un pont de llançament per comunicar-se amb el pròxim planeta Màs Badó. Per aquest pont es transportava el ferro extret en aquesta rica colònia i li van dir el Pont de Ferreries.
 Els navegant surten del espessor de la naturalesa creada pels antics i cauen cansats des de la roca al asfalt. El sol que regeix en aquest sistema comença a posar-se i es va fent de nit paulatinament. Els soldats utilitzen els seus raigs làser i ens enlluernen quan ens apunten. Veiem al navegant Ramón Gabara amb el seu fill i el seu grup de combat. Tenen més gent darrera, però confien que els atraparan al final. Per fi apareixen els nostres, els 4 fantàstics cauen també per la pendent des del bosc marcià i posen peu en la pista artificial de ciment. La seva actitud és la mateixa, ufanosos i forts. Segueixen anant molt bé, han afluixat una mica, a un ritme de 10 mts. el Km, però van una hora per sota del previst . Únicament saluden i segueixen pel “Pont de Ferreries”. No necessiten cap cosa.

Diari de a bord: Hora terràqüia 20:23. Planeta Màs Badó.  Coll de Poses.
Una vegada arribat veiem la base plantada al costat de la ruta C-53. Per aquesta, es transporten els minerals del planeta en vaixells mercants a altres punts de la galàxia. Podem plantar amb facilitat la nostra nau. Per la seva part, els nostres exploradors han d’arribar pel nord-est des del bosc i travessant un parc de Patufets(espècie interplanetària de petits essers cridaners més cabrons que intel·ligents) entren a la base. Aquest any les instal·lacions de les bases estan tancades, no podem entrar i hem d’esperar a que surtin. Quan ho fan els acompanyen fins la nau. Fa fred, es nota l’esgotament, però mantenen el mateix ritme. Reposen d'aigua, rèflex als genolls, la Meri té mal de cap, la Montse forta com sempre, la Mari es canvia de samarreta. Surten cap a la foscor. Propera parada Sant Llorenç Savall, astre situat més enllà de la influència de Sant Feliu de Codines. Els exploradors hauran d'ascendir al coll de Matalafuga abans. Efectuem càlculs: L’ordinador dona que arribaran sobre les 24:37, però nosaltres corregim sobre les 23 hores (hem de fer correccions, els valors inicials es basaven en un ritme per acabar la cursa en 18 hores, però van per les 17). Clau de contacte, comencem a cremar nitrogen. Joder! Quin dispendi!!!

Diari de a bord: Hora terràqüia aproximada 20:45. Planeta Sant Feliu de Codines.
Tenim problemes amb la nau, la confluència del planeta amb les festes ens provoquen turbulències i fan que derivem per culpa dels camps magnètics . Ens passem, tornem en rere, donem més voltes. Fernando, hem d’anar a Gallifa!!! Ens creuem amb habitants(bons homes i dones). Una parella en un cotxe, els preguntem. El senyor sembla amb unes copetes de més: Uff una mica complicat !!! La senyora sí, sí per aquí!!! Afortunadament, el nostre GPS TXEPAS d’última generació ens dirigeix per dintre de Sant Feliu, però entre estrets laberints amb perill de topar amb les parets dels carrers i  casi estem a punt de ficar-nos en el tio-vivo de la feria. Una altra dona ens mira amb por(la nostra nau deu de intimidar-la) i ens indica que anem bé. Ens han ajudat i per fi recuperem la ruta de Gallifa, entrem en una zona inestable i no parem de donar revolts i mes revolts , hem d'augmentar la intensitat dels nostres raigs làser per il·luminar la foscor de la nit.

To be continued...

La imatge de la nau espacial és copiada de "ClipartLogo.com"



1 comentari:

pep ha dit...

Molt bo Toni, ocurrent i virtuós, una altre forma de veure la Matagalls.
M'ha agradat molt, continua navegant per els espais siderals i fer-nos gaudir amb aquestes bones dels Karkamals intergalactics.
Bravo, kapita Spock!!